• Solliciteren
 • Selfservice portal voor infrastructuur taken

  De laatste jaren merken we dat ook infrastructuur teams Agile-principes proberen toe te passen in het dagelijks beheer van hun serveromgevingen. Dat is de opmars van DevOps. De nieuwe rol van het operationsteam zal er, in een DevOps-omgeving, vooral uit bestaan om zoveel mogelijk taken te automatiseren en om samen met de ontwikkelaars te werken aan totaaloplossingen voor de business. In deze stage opdracht willen we een centraal selfservice platform opzetten voor geautomatiseerde infrastructuur taken.

  Taakomschrijving

  Agile is een term waar de meeste ontwikkelaars en bedrijven ondertussen mee vertrouwd zijn. Heel veel bedrijven maken gebruik van de Agile-principes om hun ontwikkeltrajecten te optimaliseren. 

  Veel geautomatiseerde taken van het operationsteam kunnen doorgeschoven worden naar de andere leden van het DevOps-team om door hen uitgevoerd te worden. Niet iedereen is echter een expert in het gebruik van de command line of gebruikt hetzelfde OS als de anderen.

  Teams gaan dus op zoek naar een systeem om vanop een centrale plaats alle geautomatiseerde taken uit te voeren.

  Inhoud stage

  We zetten een centraal selfservice platform op voor infrastructurele taken. We denken daarbij vooral aan:

  • Een framework waar het mogelijk is om scripts (gemaakt door het Ops team) toe te voegen en te laten uitvoeren door het Dev team
  • Schedulen van taken die regelmatig terugkomen
  • Feedback van de uitgevoerde taken zodat er snel kan ingegrepen worden als er iets fout zou gaan.

  Als het platform klaar is moet het mogelijk zijn om:

  • Als sysadmin een zelfgemaakt script toe te voegen aan de portal zodat het kan uitgevoerd worden door andere teamleden
  • Als teamlid te kijken welke taken ik zelf kan uitvoeren via de portal en meteen ook de feedback zien van mijn uitgevoerde taak
  • Wederkerende taken centraal inplannen

   

  Wat we verwachten

  Als DevOps-engineer volg je de principes van het Agile Manifesto en werk je in de context van een echt Agile project. Dat wil zeggen dat je een "klant" krijgt die de noden zal omschrijven in de vorm van Business Value cases. Daaruit distilleer je dan zelf de technische eisen en werk je in Sprints aan de uitwerking.

  Op regelmatige tijdstippen geef je dan een stand van zaken en kunnen de vereisten van de klant bijgesteld worden. Die neem je dan mee in je verdere project. Op die manier leer je werken als een Developer en als een Operations Engineer zodat je op het einde van je project het DevOps-principe volledig in je vingers hebt.

  Logo Bryxx

  Bryxx

  Wie is Bryxx?

  Bryxx levert de expertise die nodig is voor business webapplicaties. Niet alleen als Oracle middleware expert, maar ook als Oracle Managed Service Provider. We staan in voor de installatie, het beheer, de optimalisatie en de bewaking van Oracle middleware- en database-infrastructuur. Ons team is meer dan klaar om infrastructurele uitdagingen aan te gaan en nieuwsgierig om je persoonlijk te ontmoeten!

  Meer weten over Bryxx?
  Neem dan zeker een kijkje op de website

  Interesse?

  Interesse?

  Sta je te popelen?
  Stuur een mailtje naar stage@contribute-group.be en overtuig ons van jouw kracht!